by CC LEAN Training

Yellow Belt (E-Learning)

Wat leer je tijdens de Yellow Belt? (E-Learning)

De processen in je organisatie lopen niet lekker, hierdoor worden fouten gemaakt en de werkvoorraden lopen op. Het lukt je niet om deze dagelijkse werkzaamheden goed te besturen en te verbeteren.

Jij en je collega’s signaleren dit, alleen weet je niet hoe je dit verandert of hoe je de problemen oplost. De Yellow Belt Training is een goed startpunt om kennis te maken met de LEAN philosofie en de basisprincipes van LEAN. Je leert ook deze pricipes toe te passen in de praktijk. Je krijgt weer grip op de situatie. LEAN implementeren brengt veel verandering met zich mee en dat heeft zijn weerslag op je medewerkers. Het is dan ook belangrijk deze verandering goed te monitoren om succesvol te zijn. Change Management is dan ook een belangrijk onderdeel van onze trainingen.

Wij geven de training altijd met 2 trainers die een schat aan ervaring hebben. De groepen hebben minimaal 8- en maximaal 16 deelnemers en de trainingsdagen zijn van 09:00 tot 17:00. Naast de theorie krijg je ook een aantal opdrachten, zodat je ook ervaart hoe het in de praktijk werkt. Deze ervaringen bespreken we plenair zodat je ook kunt leren van elkaar. We coachen je ook 1,5 uur 1-op-1 op onderwerpen naar jouw keuze.

Programma

We beginnen met een game waarbij je meteen zelf aan de slag gaat met het geleerde en zo het toepassen van LEAN ervaart. We combineren op deze manier de theorie met de praktijk en je maakt kennis met meerdere tools en technieken. Na de game gaan we wat dieper in op Klantwaarde, leer je hoe je Feedback geeft en maken we samen een procesanalyse en doen we een Kaizen. Vervolgens leer je hoe Flow, Pull en Takt toepast.We gaan ook echt de diepte in over LEAN Operational Management (incl. Kanban & Agile/Scrum). En met name hoe je een dagstart opzet en welke Houding & Gedrag belangrijk is om te laten zien en te stimuleren. We sluiten dan af met Go Gemba! Denk je: “Hier kan ik wat mee” en wil je jouw organisatie leren continu te verbeteren, schrijf je dan snel in!

E-Learning

De Yellowbelt is een e-learning traject.
Je begint online op ons trainingsplatform waar je de basis LEAN trainingen kunt volgen. Dit doe je op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. De 1-op-1 coaching plannen we ook in op een voor jou handig moment via Teams, Zoom, etc., net wat jou het beste uitkomt.

Voor wie?

Ben je een manager, leidinggevende en wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de resultaten van jouw onderneming? Of wil je kennis maken met de LEAN methodiek, dan is de Yellow Belt Training iets voor jou.

Download onze Yellow Belt brochure

Klik hieronder om de brochure te downloaden.

 

Colette Roetgering

Dorpstraat 157
7468 CJ Enter

www.bycc.nl
training@bycc.nl

+31 6 52 07 23 12

 

Wat levert het op?

In een veilige omgeving leer je niet alleen de filosofie van LEAN, je weet ook hoe je de belangrijkste LEAN tools en technieken inzet en snapt de principes daarachter.
Weten “Hoe” alleen is niet genoeg! Je moet ook  weten “Wat” & “Waarom”:

 • Je leert zien welke mogelijkheden LEAN in jouw eigen organisatie kan brengen en kunt deze omzetten naar plannen en de geleerde theorie in de praktijk brengen
 • Je ontdekt de kracht van Analyse, Visualisatie, Feedback, Gestructureerd werken en Besturing op dagelijkse basis
 • De opdrachten en de onderlinge kennisuitwisseling zorgen ervoor dat je ook al concreet resultaat behaald voor jouw eigen team(s)/organisatie
 • In parallel ontwikkel en groei je ook sterk op persoonlijk niveau
 • Als je actief meedoet tijdens de lessen en je praktijkopdrachten met goed resultaat uitvoert dan doe je het LEAN examen
 • Bij een positief resultaat van je Examen ontvang je ons internationaal erkende Lean Yellow Belt Certificaat
 • Én dit alles onder begeleiding van super trainers met heel veel passie & liefde voor het LEAN, LEAN Leiderschap en Change vak!

Wil jij je ontwikkelen tot een continu verbeteraar met executie kracht, haal dan je LEAN Yellow Belt certificaat bij by CC.

Internationaal erkend certificaat

Je maakt een 2-tal praktijkopdrachten, deze worden getoetst en moeten van voldoende kwaliteit zijn om je Yellow Belt certificaat te ontvangen. Vervolgens maak je een examen. Lukt het de eerste keer niet, dan mag je nog 1x herexamen doen.

Na het volbrengen van de praktijkopdrachten en het examen ontvang je het internationaal erkende LEAN Yellow Belt certificaat!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor LEAN Yellow Belt en word ook een echte LEAN-consultant. De ervaring die je tijdens de LEAN Yellow Belt programma opdoet, kun je altijd en overal in wat voor branche ook weer toepassen!

 

LEAN Green belt halen?

Wil je niet alleen de basis leren begrijpen maar ook wat dieper ingaan op hoe je LEAN integreert in de visie & strategie en snappen hoe je jezelf verder ontwikkelt als een echte LEAN Consultant en hoe je je medewerkers meeneemt in deze verandering. In twee extra trainingsdagen zullen we dieper ingaan op de persoonlijke situaties en krijg je ook 3 uur 1-op-1 coaching. Zo maak je je eerste stappen richting een LEAN Sensei. Wil je ontdekken hoe je jezelf het beste als LEAN veranderaar, gids, projectleider of trainer kunt inzetten binnen jouw organisatie? Dan is de LEAN Green Belt training inclusief examen voor jou de beste keuze. Meer informatie over de Green Belt!

Wereldwijd Erkende opleiding

by CC – Green Belt (Classroom)

De Green Belt training van by CC is een training over de basis beginselen van LEAN en de verschillende tools. Je leert dus eigenlijk continu te verbeteren en hoe je de LEAN principes kunt toepassen in de praktijk. 

Wereldwijd Erkende opleiding

by CC -Green Belt (Virtual Classroom)

De Green Belt training van by CC is een training over de basis beginselen van LEAN en de verschillende tools. Je leert dus eigenlijk continu te verbeteren en hoe je de LEAN principes kunt toepassen in de praktijk.

Waarom Yellow Belt bij by CC?

 • LCS Geaccrediteerd
 • Zeer Ervaren Trainers & Coaches
 • Trainingen zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Interactieve trainingen
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Veel aandacht voor Lean Leiderschap en Change
 • Toegang tot LEAN Community en online trainingsomgeving
 • Inclusief 3 uur 1-op-1 Coaching